Corona Wereld Masker

Juridisch advies bij Corona

Het zijn bizarre tijden, dat is wat ik veel mensen hoor zeggen, of het nu ondernemers zijn of particulieren. Niemand ontkomt aan de maatregelen, die als gevolg van het COVID-19 (Corona) virus zijn genomen en mogelijk nog genomen gaan worden. De impact hiervan is groot. Veel ondernemers worden op dit moment al geconfronteerd met de gevolgen van het Corona virus. Juridisch advies bij Corona is dan ook van groot belang.

Initiatieven en maatregelen

Tegelijkertijd zie ik dat ook veel initiatieven worden genomen om elkaar in deze moeilijke tijden te steunen en te helpen. Of het nu gaat om boodschappen voor mensen te doen of maatregelen om de economie draaiende te houden, velen proberen een steentje bij te dragen.

Zo wijst de Rijksoverheid het bedrijfsleven op de mogelijkheid van het aanvragen van werktijdverkorting en WW uitkering. Veel bedrijven vragen kennelijk informatie hierover aan want de website is momenteel overbelast en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Maar ook hoor ik al geluiden dat verhuurders in de horeca met hun huurders willen meedenken, nu door de sluiting de omzet van het ene op het andere moment wegvalt of althans grotendeels wegvalt (er zijn al initiatieven genomen om maaltijden te bezorgen).

Juridisch advies bij Corona

De huidige situatie roept veel vragen op. Ook wij kunnen deze niet allemaal beantwoorden maar proberen dat wel zoveel mogelijk. In ieder geval kunnen we op juridisch gebied met u als ondernemer meedenken, zoals bij:

. werktijdverkorting en WW aanvraag

. personeelsbeleid

. nakoming (huur) verplichtingen

. hoe ga ik om met mijn debiteurenbeheer

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Derks advocaten en adviseurs kent de wegen die bewandeld kunnen worden en wijst u daarin graag de weg.

Derks Vast & Zeker – abonnement

Voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en bestuurders van instellingen, die geen eigen juridische afdeling hebben, maar die wel belang hechten aan betrokken, hoogwaardige juridische ondersteuning, biedt Derks advocaten en adviseurs een juridisch abonnement aan tegen een zeer gunstig en vast tarief onder de naam: Derks Vast & Zeker. Bovendien ontvangt u buiten het abonnement om een scherpe korting op het uurtarief.

Heeft u juridische vragen over de gevolgen van het Corona virus of interesse in een abonnement? Neem gerust contact op.

Mr N.J.M. Derks (Ino)