Pakketprijzen

Pakket 1 (GEEN MINDERJARIGE KINDEREN) – € 2750,= incl. BTW

Bestaat uit maximaal drie mediationgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt eerst nagegaan van welke huwelijksvorm sprake is en wordt de situatie geïnventariseerd. Er worden afspraken gemaakt over de financiën, de (eigen) woning (verkopen, uitkopen of blijven wonen?), partneralimentatie, de verdeling van de inboedel en allerlei andere afspraken die voor jullie van belang zijn.
Aan de hand van de gesprekken maakt de advocaat-mediator gespreksverslagen. Deze vormen de basis van het echtscheidingsconvenant, een overeenkomst tussen jullie beiden waarin financiële regelingen en afspraken zijn opgenomen. Daarnaast berekent onze advocaat-mediator de eventuele partneralimentatie en stelt zij het verzoekschrift tot echtscheiding en de akte van berusting op. Vervolgens voert zij de correspondentie met de rechtbank en zorgt voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. Hiermee is de echtscheiding voltooid en ontvangen jullie nog een laatste afsluitende brief.

Pakket 2 (INCLUSIEF OUDERSCHAPSPLAN) – € 3250,= incl. BTW

Bestaat uit maximaal vier mediationgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt eerst nagegaan van welke huwelijksvorm sprake is en wordt de situatie geïnventariseerd. Er worden afspraken gemaakt over de financiën, de (eigen) woning (verkopen, uitkopen of blijven wonen?), partneralimentatie, de verdeling van de inboedel en allerlei andere afspraken die voor jullie van belang zijn. Aan de hand van de gesprekken maakt de advocaat-mediator gespreksverslagen. Deze vormen de basis van het echtscheidingsconvenant, een overeenkomst tussen jullie beiden waarin financiële regelingen en afspraken zijn opgenomen. Omdat er ook minderjarige kinderen zijn, dient er tevens een ouderschapsplan te worden opgesteld. In dit kader wordt desgewenst ook een berekening gemaakt van de verdeling van de kosten van de kinderen (kinderalimentatie). Het ouderschapsplan zal deel uit gaan maken van het echtscheidingsconvenant. Daarnaast berekent onze advocaat-mediator de eventuele partneralimentatie en stelt zij het verzoekschrift tot echtscheiding en de akte van berusting op. Vervolgens voert zij de correspondentie met de rechtbank en zorgt voor de inschrijving van de echtscheidingsbeschikking. Hiermee is de echtscheiding voltooid en ontvangen jullie nog een laatste afsluitende brief.

  • De duur van een mediationgesprek is ongeveer anderhalf uur. Mochten er meer gesprekken nodig zijn dan kan dit tegen een tarief van € 250,= incl. BTW per gesprek inclusief de uitwerking daarvan in een gespreksverslag.
  • Alle genoemde tarieven zijn voor particulieren inclusief BTW. De kosten voor het opvragen van de noodzakelijke aktes en het griffierecht zijn niet bij de pakketprijs inbegrepen.
  • Voor overige, niet omschreven werkzaamheden berekenen wij een uurtarief van € 200,= incl. BTW.

Is er voor uw situatie geen pakketprijs beschreven?
Neem gerust contact met ons kantoor op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zullen dan samen met u bekijken of wij een passende pakketprijs kunnen aanbieden. Dit hangt onder meer af van de soort zaak en de benodigde werkzaamheden.

Direct een afspraak maken met een ervaren advocaat of mediator?